Pirelli chce využít rozhodnutý šampionát k experimentům

Pirelli chce využít rozhodnutý šampionát k experimentům

O letošní tituly bude brzy dobojováno a Pirelli by proto rádo vyzkoušelo agresivnější přístup k alokaci pneumatik, aby se co nejlépe připravilo na příští rok.

Pirelli vyrobilo při svém návratu do formule 1 pneumatiky, které mají záměrně kratší životnost a větší rozdíly ve výkonnosti jednotlivých směsí, aby zatraktivnilo podívanou na trati. To se mu podařilo.

Některé závody v úvodu sezóny přinesly relativně vysoký počet zastávek v boxech, ale s postupem času se průměr stabilizoval na dvou až třech pit stopech pro každého jezdce. Italové by teď rádi využili faktu, že se brzy už nebude bojovat o tituly, a chtějí být trochu agresivnější.

Projevit by se to mělo už v Koreji, kde jezdci dostanou dvě nejměkčí směsi. "Chceme jezdce donutit jezdit na měkké směsi, pak uvidíme, co se bude dít," cituje sportovního šéfa Pirelli Paula Hemberyho Autosport. "Můžou tak být čtyři zastávky, ale celou dobu říkáme, že naším cílem jsou dvě nebo tři."

"Měli jsme několik závodů s dvěma zastávkami, jeden nebo dva se čtyřmi zastávkami, takže se to vyváží. Nemáme testy, takže občas zkusíme zajít trochu dál, a když bude šampionát rozhodnutý, bude to snazší. Musíme těmto věcem porozumět před příští sezónou, aby mohly naše volby být znovu agresivní."

Doporučujeme

Články odjinud