Pirelli chce mít možnost měnit pneumatiky, nebo nechce slyšet kritiku

Pirelli chce mít možnost měnit pneumatiky, nebo nechce slyšet kritiku

Pokud bude Pirelli pokračovat v role dodavatele pneumatik formule 1, nechce se už ocitnout v podobné situaci jako letos.

Pneumatiky jsou od začátku sezóny terčem kritiky ze strany některých týmů kvůli jejich výdrži a bezpečnosti. Když ale chtělo Pirelli zareagovat, vždy narazilo na něčí odpor, takže nemohlo nic změnit a nezbylo mu, než dál poslouchat kritiku. A to už nechce.

"Jsme omezeni v každém směru, kterým se podíváme," stěžoval si sportovní šéf Pirelli Paul Hembery Autosportu. "Je to velmi těžké, když jste kritizováni. Víte, že dokážete věci řešit nebo změnit, ale nesmíte. Tím už si znovu procházet nechceme."

"Z našeho pohledu to jasně není fér. Jsme tu, abychom tomuto sportu pomáhali. Chceme zajistit, že každý tým dostane stejný produkt a služby a že fanouškům dodáme to, o co jsme byli požádání."

"Vyhráváme každý závod, ale rozdíl je ten, že je nám jedno, kdo vyhrává. Ale není nám jedno, co se říká. Pořád slyšíme a čteme ty komentáře, a to samozřejmě neočekáváte od sportu, kterého jste partnerem."

Pirelli zatím stále nemá jistotu setrvání ve formuli 1 v příštím roce, protože s ním nepodepsala smlouvu Mezinárodní automobilová federace.

Doporučujeme

Články odjinud