Pirelli: Budeme agresivnější, ale větší problémy týmů neočekáváme

Pirelli: Budeme agresivnější, ale větší problémy týmů neočekáváme

Šéf Pirelli Paul Hembery je přesvědčený, že navzdory pozměněným pneumatikám nebudou mít týmy letos tolik potíží jim porozumět jako loni.

Pirelli přepracovalo pro letošní sezónu své pneumatiky, projeví se to mimo jiné i jejich vyšší hmotností. Cílem je znovu zatraktivnit závody.

"Podívali jsme se na to, co jsme udělali loni a co fungovalo, ke konci sezóny jsme asi byli trochu moc konzervativní. Doufáme, že dokážeme položit výzvu," řekl Hembery pro Sky Sports.

Ovšem protože se technická pravidla mění jen minimálně, týmy by neměly mít problémy se s pneumatikami poměrně rychle vyrovnat. Uvítají to mimo jiné z toho důvodu, že se budou moci více věnovat zcela novým vozům pro rok 2014.

"Asi to (letos) nebude stejné jako v roce 2012, protože se auta moc nemění," konstatoval Hembery. "Platforma, se kterou týmy pracují, je velmi podobná, takže svým vozům budou hodně rozumět, což znamená, že dokážou z pneumatik dostat maximum mnohem rychleji než v roce 2012."

"Nicméně my budeme mít mnohem agresivnější přístup, agresivnější směsi, a doufáme, že dokážeme vytvořit element překvapení."

Agresivnějším přístupem Hembery myslí častější nasazování měkčích směsí. V tomto ohledu bylo Pirelli loni v závěru sezóny až moc konzervativní.

Doporučujeme

Články odjinud