Piquetovi už nic nevyčítám, říká Massa

Piquetovi už nic nevyčítám, říká Massa

V roce 2008 prohrál Felipe Massa titul mistra světa ve prospěch Lewise Hamiltona až v posledním závodě. Rozdíl na konci sezony činil pouhý jeden bod.

Nejednou mluvil jezdec Ferrari Felipe Massa o těsně prohraném titulu mistra světa z roku 2008. Několikrát dokonce podotkl, že ho o tento triumf připravila plánovaná nehoda Nelsona Piqueta ve Velké ceně Singapuru, díky níž se zásadně promíchalo výsledné pořadí. Tento víkend však Massa tvrdí, že nikomu nic nevyčítá a problém prý s nikým nemá.

Včera odpoledne oba závodníci odpovídali na otázky novinářů v rámci motokárového turnaje, který uspořádala Massova charitativní organizace v Florianopolis.

"Nemám problém s nikým, dokonce ani s Hamiltonem," vysvětloval Brazilec novinářům. "Na Interlagosu za mnou přišel, aby mě objal. Pokud máme mluvit o tom, co se tenkrát stalo v Singapuru, myslím si, že to pro Piqueta samotného nebylo moc snadné. Nelsinho je dobrý závodník a sem přijel, aby bojoval o vítězství," dodal Massa.

Piquetovi je ale jasné, že se Massy singapurská aféra osobně dotkla: "Samozřejmě byl Felipe touhle událostí rozhořčen. On si myslí, že kdyby v Singapuru nevzniknul žádný problém, mohl vyhrát titul. Uplynulo ale hodně času a na spoustu věcí se už zapomnělo."

Motokárového závodu v Florianopolis se kromě Felipeho Massy a Nelsona Piqueta zúčastnili například Rubens Barrichello, Jérôme d'Ambrosio, Adrian Sutil nebo třeba Vitantonio Liuzzi.

Doporučujeme

Články odjinud