Piquet poprvé vyhrál v NASCAR a pustil se do Grosjeana a Räikkönena

Piquet poprvé vyhrál v NASCAR a pustil se do Grosjeana a Räikkönena

Nelson Piquet junior oslavil svůj první úspěch v závodní sérii NASCAR, ale na formuli 1 stále nezapomněl. Zkritizoval jezdce svého bývalého týmu.

Piquet mladší se nechvalně proslavil úmyslnou nehodou v Grand Prix Singapuru 2008, která přinesla vítězství Fernandu Alonsovi. Piquet tento podvod oznámil FIA poté, co ho vyhodil Flavio Briatore z týmu Renault.

Ve formuli 1 chtěl pokračovat, ale nikdo o jeho služby nestál, a tak zamířil do zámoří. A během uplynulého víkendu dosáhl na první výhru v NASCAR. Brazilec viděl cíl jako první v závodě Camping World Truck Series na Michigan International Speedway.

Během závodního víkendu se také pustil do kritiky jezdců Lotusu, především Romaina Grosjeana, který ho v roce 2009 nahradil. "Má velké štěstí, má týmového kolegu, který je trochu slabý, a má dobré auto," řekl k návratu Francouze do formule 1.

"Kdyby tam (u Lotusu) jezdil Alonso, s tím vozem by vyhráli šampionát. Určitě se hodně zlepšil (Grosjean), ale výjimečný není. Ve srovnání s Alonsem není nic."

"Štěstí má v tom, že se mu ve formuli 1 nedařilo, odjel další sezónu v GP2, získal sponzory a návrat do formule 1 si zaplatil, že? V kariéře má štěstí, jak mu to vychází, byl ve správnou dobu na správném místě."

Doporučujeme

Články odjinud