Piquet: Ecclestone mě hodně naučil

Piquet: Ecclestone mě hodně naučil

Nelson Piquet je přesvědčen o tom, že tvrdý přístup Bernieho Ecclestona jakožto majitele týmu mu velmi pomohl v pozdějším životě.

Brazilský ex-pilot formule 1 Nelson Piquet rád vzpomíná na své angažmá u týmu Brabham, jehož majitelem byl dlouholetý šéf formule 1 Bernie Ecclestone. Piquet ve stáji Brabham strávil celkem sedm sezón, během kterých dokázal vyhrát třináct velkých cen a získal tři tituly mistra světa.

„Ecclestone mi dal skvělý příklad, jak se vším transparentně zacházet. Když jsem pod ním závodil, tak jsem věděl, že pokud předvedu dvakrát po sobě špatný výkon, přijdu o svoji sedačku. Nyní vím, že to byl správný přístup,“ řekl Piquet pro brazilskou verzi webu motorsport.com.

„Formule 1 je tam, kde je, jen díky Berniemu. Každá společnost se posouvá kupředu se schopným manažerem, který ví, jak na to,“ pochválil Piquet Ecclestonovu práci.

Podle Piqueta stojí jeho dlouhá kariéra v motorsportu za jeho úspěšným vstupem do světa byznysu. Vše, co se ve světě formule 1 Nelson Piquet naučil, nyní využívá ve svém podnikání.

„Neřekl bych, že jsem se učil přímo od Bernieho Ecclestona, ale spíše od prostředí motorsportu obecně. Pochopil jsem, že vše musí mít začátek, prostředek a konec. Důležitá je disciplína a týmová práce. Tohle všechno jsem se naučil po dvaceti letech závodění, vložil jsem to do svého podnikání a slavil jsem velký úspěch,“ řekl brazilský ex-pilot formule 1 o svých aktivitách po konci závodní kariéry. 

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud