Piquet bude po odchodu z formule E závodit v rallycrossu

Piquet bude po odchodu z formule E závodit v rallycrossu

Bývalý pilot formule 1 Nelson Piquet junior, který se v březnu rozešel s týmem Jaguar ve formuli E, se zúčastní několika závodů nově vzniklé rallycrossové série Titans RX.

Pro Piqueta to nebude debut v rallycrossu, Brazilec se již před časem účastnil americké série GRC, kde se mu v roce 2015 podařilo zvítězil ve Washingtonu DC s vozem Ford Fiesta. V nově vzniklém šampionátu Titans RX se zúčastní čtyř závodů se speciálem Pantera RX6, který bude během sezóny sdílet s Alexem Wurzem.

Piquet po odchodu z formule E nevypadl ze závodního tempa, protože se zúčastnil několika závodů v Brazílii velmi populárního okruhového šampionátu Stock Car Brazil.

„Jsem šťastný, že se budu účastnit série Titans RX. Miluji všechny formy motorsportu a před pár lety jsem si opravdu užíval závodění v rallycrossu v USA. Bude skvělé posadit se zpět za volant rallycrossového speciálu. Užijeme si mnoho zábavy,“ řekl Nelson Piquet junior pro motorsport.com.

Brazilský pilot se zúčastní prvních dvou podniků sezóny ve Francii a ve Velké Británii a poté přenechá závodní sedačku Alexanderu Wurzovi pro závod v Portugalsku. Pro další dva závodní víkendy se opět vrátí Piquet, který na závěr sezóny opět uvolní místo Wurzovi pro finále v Německu.

Foto: Formula E

Doporučujeme

Články odjinud