Pilotům Williamsu znepříjemňovala život voda na hledí

Nakadžimu ze závodu vyřadila porucha převodovky.

Dnešek znamenal první výraznější prohru "difuzorového gangu." Jenson Button dojel "až" třetí, Timo Glock získal pro Toyotu dva body a Williams po nevýrazném výkonu z Číny odjíždí s prázdnou.

"Největší problém mi dnes dělaly kapky, které ulpívaly na hledí mé přilby a nechtěly odtéct, takže jsem skoro nic neviděl. Je to podobný problém, jaký jsem měl dříve se systémem proti zamlžování. Zatím jsem nedokázal přijít na to, co s tím. Patnáct kol před koncem jsme nebyli v dobré pozici, takže jsem se pokusil experimentovat a při zastávce v boxech jsem si nechal nasadit přechodné pneumatiky. Několik kol to pak vypadalo dobře a zdálo se, že to byla správná volba. Pak ale déšť opět zhoustl a bylo to k ničemu. V Bahrajnu se jede už za týden. Každý z týmu si zaslouží dobrý výsledek, ten se však zatím někde zdržel," řekl Nico Rosberg, který cílovou čáru proťal jako patnáctý.

Kazuki Nakadžima se v závodě nevyvaroval několika chyb, za odstoupením ze závodu však stojí technický problém.

"Postihl mě problém s převodovkou, kvůli kterému jsem bohužel nemohl pokračovat v závodě. Bylo to těžké, viditelnost byla špatná. Na trati stála spousta vody, hlavně v poslední zatáčce nebylo jednoduché udržet vůz na trati. Udělal jsem několik chyb. Podmínky ale byly pro všechny stejné," řekl japonský pilot.

Patrick Head potvrdil slova svých jezdců a nezapomněl vyjádřit lítost nad nečekanou smrtí Jima Douglase, který v technickém oddělení Williamsu působil od samotných začátků týmu a byl mu oddaný po osmadvacet let.

Doporučujeme

Články odjinud