Piloti Williamsu považují závody pozdě odpoledne za nebezpečné

V Sepangu hrozí kombinace snížené viditelnosti s monzunovým deštěm.

Oba jezdci Williamsu považují okruh v Sepangu za jeden ze svých nejoblíbenějších. Kazuki Nakadžima i Nico Rosberg mají rádi místní vřelé fankoušky, kulturu a jídlo, ale samozřejmě se především shodují, že závodit na trati nedaleko Kuala Lumpur je díky rozmanitým zatáčkám velmi obtížné.

Nakadžima okruh zná už ze svého působení v japonské sérii Super GT. V roce 2005 zde skončil společně se spolujezdcem Minoru Tanakou pátý ve své třídě a devatenáctý absolutně. Za největší úskalí považuje stejně jako ostatní piloti horko a vlhkost. S tím souhlasí i Rosberg, podle kterého se zde vyplatí fyzická kondice získaná při tréninku během zimní přestávky.

Přestože oba jezdci podle svých slov v Melbourne zcela nezúročili svůj potenciál, na základě své rychlosti z Austrálie věří, že letošní šampionát pro ně bude dobrý. Ani jeden z jezdců však nemá radost z toho, že se v Malajsii, stejně jako před týdnem v Austrálii, startuje až v sedmnáct hodin místního času.

"Už v Austrálii to bylo díky západu slunce obtížné. Zvlášť, když světlo problikávalo kolem stromů. Takové stíny v Sepangu mít nebudeme, ale je tu jiný problém. Kombinace snížené viditelnosti a deště," varuje Nakadžima.

Stejný názor sdílí i Rosberg: "V Melbourne jsem se ke konci závodu trochu obával, protože viditelnost byla velmi špatná. Podle mě je to nebezpečné, zvyšuje se pravděpodobnost, že můžete udělat chybu." Němec by situaci nejradši vyřešil posunutím takových závodů do jejich původních časů nebo z nich udělat plnohodnoté noční závody. "Situace by se tím výrazně zlepšila," věří.

Doporučujeme

Články odjinud