Piloti Sauberu vkládají naděje do nového zadního křídla

Piloti Sauberu vkládají naděje do nového zadního křídla

Švýcarský tým je posledním, který letos ještě nebodoval.

Jezdci Sauberu Marcus Ericsson a Felipe Nasr doufají, že nové zadní křídlo, které se tým chystá nasadit v nadcházející Velké ceně Maďarska, bude znamenat výkonnostní vzestup.

Sauber se potýká s finančními problémy, což mimo jiné znamená, že jeho letošní C35 nedostává nové díly tak často jako jeho soupeři, což se pochopitelně nepříznivě odráží na jeho konkurenceschopnosti.

Poté, co Pascal Wehrlein v Rakousku získal pro Manor bod za desáté místo, je stáj ze švýcarského Hinwillu v sezóně 2016 už jedinou, která má na svém kontě stále nulu. Na okruhu u Budapešti se jí přitom loni dařilo, když Ericsson skončil desátý.

„Když se ohlédnu na loňskou Velkou cenu Maďarska, nejsou to špatné vzpomínky,“ řekl Ericsson. „Podařilo se mi získat jeden bod, když jsem závod dokončil v první desítce. V závodě jsme měli slušné tempo a já doufám, že se nám letos podaří dosáhnout podobného výsledku.

Je dobré, že pokračujeme v testování našeho nového zadního křídla, abychom ověřili naši aerodynamiku. Bude důležité porovnat data, která jsme získali na Silverstonu s těmi, která nasbíráme v Budapešti.“

Týmový kolega Felipe Nasr byl před rokem blízko k tomu, aby na Hungaroringu také bodoval. Brazilec v posledních závodech vykazuje slušnou formu a doufá, že v Maďarsku bude pokračovat.

„Loni jsme na Hungaroringu byli v závodě silnější, než jsme čekali, s jedenáctým místem jsem byl blízko bodům. Teď se těším, až si poprvé vyzkouším Sauber C35-Ferrari s novým zadním křídlem,“ řekl.

Foto: Getty Images / Clive Mason

Doporučujeme

Články odjinud