Piloti Red Bullu mají z okruhu rozporuplné pocity

Piloti Red Bullu mají z okruhu rozporuplné pocity

Podle názoru Maxe Verstappena je těžké odhadnout, zda se v Le Castellet v neděli bude dát předjíždět. Red Bull se každopádně v tréninku jevil jako druhý nejrychlejší tým.

Daniel Ricciardo (3./2.)

Ricciardo ve Francii zatím vypadá ve formě, v obou trénincích předčil Verstappena a zažil bezproblémový pátek.

„Trať je docela zábavná. Jasně, když je okruh takhle otevřený, ztrácí trochu charakter. Pravdou ale je, že profil okruhu je rychlý a zábavný. Vlastně se bavím víc, než jsem čekal. Vždy to bude jiné než v Monaku nebo v Kanadě. Tam jsou bariéry blízko trati. První dvě zatáčky jsou obzvlášť povedené.

Byli jsme dnes celkem rychlí, v delších jízdách to bylo trochu více na houpačce. Nasbírali jsme hodně dat. Otázkou zůstává přilnavost, snad se nám to podaří zlepšit. Dnes jsme s oběma vozy šli jinými směry, což pomohlo tomu, abychom monopostům lépe porozuměli a co nejlépe se připravili na zítřek,“ řekl Ricciardo.

Max Verstappen (7./3.)

Nizozemský pilot měl v prvním tréninku potíže technického charakteru a ve druhém se potýkal s nedotáčivostí.

„V prvním tréninku jsem si poškodil kolo, což omezilo můj pobyt na trati. Na novém okruhu se pochopitelně snažíte najet co nejvíce kol, takže jakákoliv ztráta má k ideálu daleko. Po prvních náročných jízdách jsme výrazně změnili nastavení a vůz už fungoval dobře. Máme pořád hodně co zlepšovat, ale i tak to byl fajn začátek víkendu.

Svou první jízdu na trati jsem si celkem užil, nemůžu ale říct, že by byla má oblíbená. Taky ale není nejhorší. Ještě nedokážu říct, jak se tu dá předjíždět. V tréninku se snažíte nechat všem co nejvíce místa, takže jsem za nikým moc nejel. Musíme si počkat na závod, ale je tu hodně dlouhých začátek. To nasvědčuje tomu, že to tu nebude snadné.

Pneumatiky jsou velmi citlivé na horko. Navíc tu panuje teplé počasí. O to důležitější bude pneu před kvalifikací správně připravit. Dnes večer se podívám na to, jaké stopy v zatáčkách brát a také si rozmyslím, jak co nejvíce vylepšit vůz pro zítřek,“ prozradil Verstappen.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud