Piloti Red Bullu jsou z kvalifikačního výsledku zklamaní

Piloti Red Bullu jsou z kvalifikačního výsledku zklamaní

Red Bull dnes předvedl v kvalifikaci nevýrazný výkon. Oba jezdci se sice probojovali do třetí části, ovšem budou stát jen na osmé a desáté pozici.

Letos poprvé přitom Daniil Kvjat porazil v kvalifikačním souboji svého týmového kolegu Daniela Ricciarda.

„Udělal jsem maximum, takže nemůžu být s osmou pozicí spokojen,” řekl po kvalifikaci Rus. „Možná jsme z těch vylepšení zatím nedostali maximum, jsem si jistý, že to tým může otočit. Alespoň o tomto víkendu jsme měli klidné tréninky a kvalifikaci, krok za krokem se tam dostaneme. Nicméně, zítra je den, který se počítá. Stále je o co hrát, takže z místa, ze kterého startuji, můžu rozhodně pomýšlet nad body.”

Ricciarda mrzí zejména jeho výkon ve třetím sektoru závěrečné části kvalifikace.

„Nejvíce frustrovaný jsem byl ve třetím sektoru. V Q1 a Q2 jsem měl pocit, že to byl můj nejlepší sektor, na konci jsme tam ale ztratili půl sekundy nebo i více. Nedokážu si to vysvětlit. Z výsledku jsem zklamán, protože jsem doufal, že to bude alespoň sedmá nebo osmá pozice.”

„Při dlouhých jízdách dnes ráno ve třetím tréninku jelo auto dobře a i jeho vyvážení bylo dobré, takže i s pneumatikami by to zítra mělo být fajn. Nejsme moc rychlí na rovinkách, takže potřebujeme mít dobrý start a pak se něco pokusíme udělat se strategií.”

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud