Piloti Red Bullu jsou výsledkem kvalifikace zklamáni

Piloti Red Bullu jsou výsledkem kvalifikace zklamáni

Red Bull potvrdil, že Monza jezdící se s nízkou úrovní přítlaku mu až tolik nesvědčí. Sebastian Vettel skončil v kvalifikaci osmý a Daniel Ricciardo devátý.

Pátého Kevina Magnussena a osmého Vettela ve Q3 dělilo pouhých 122 tisícin sekundy. Vyrovnanost kvalifikace potvrdil také čtyřnásobný mistr světa. „Všechno mezi pátým a desátým místem dnes bylo možné, bylo to ale velmi vyrovnané,” řekl Vettel.

„Je smůla, když přijdete o pár pozic jen o pár desetin, věděli jsme ale, že tomu tak dnes bude. Zítra bychom měli být rychlejší než mclareny, řekl bych, že na tom budeme stejně s Ferrari, zatímco Williams a Mercedes budou zřejmě trochu rychlejší. Budeme se ale starat jen o sebe a uvidíme, co se v závodě stane.”

13F1Monza_HZ5369.jpg13F1Monza_HZ5626.jpgF1MONZA2014_WW1620205.jpg

I když je Ricciardo v průběžném pořadí před svým týmovým kolegou, v kvalifikaci se už potřetí za sebou musel před Vettelem sklonit. Australan proto není příliš nadšený.

„Ačkoliv jsme čekali obtížnou kvalifikaci, jsem zklamán. Devátá pozice není nic, z čeho bych měl být nějak nadšený. Seb je přede mnou, ale jen na osmé pozici a jako tým bychom byli radši, kdybychom byli blíž k nejlepší pětce. Věděli jsme, že nebudeme bojovat o první dvě řady, ale mysleli jsme, že možná šestá příčka bude možná.”

Doporučujeme

Články odjinud