Piloti Red Bullu dosáhli v Rusku maxima | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Piloti Red Bullu dosáhli v Rusku maxima

Max Verstappen z Red Bullu dojel ve Velké ceně Ruska vozů formule 1 pod stupni vítězů na čtvrté pozici, když podle svých slov vytěžil ze závodu maximum.

Verstappen si v kvalifikaci vyjel čtvrté místo, když porazil Valtteriho Bottase z Mercedesu. Za nasazení nové pohonné jednotky ale dostal penalizaci pěti míst a do závodu tak vyrážel z deváté pozice.

Během závodu se mu nicméně podařilo probojovat se na čtvrté místo, na kterém dojel se čtrnáctisekundovou ztrátou na třetího Charlese Leclerca.

„Bylo to pěkně nudné, ale bylo to maximum, jaké jsme mohli dosáhnout,“ řekl Verstappen.

V pátečních trénincích přitom Red Bull patřil k nejrychlejším. „Oni (Ferrari) ale vylepšili motor více než my. Myslím, že možná nebyli spokojeni s vyvážením jejich vozu, já byl se svým hned spokojen. Tato trať nám ale nesedí. Myslím, že to byl jen dobrý pátek, kde jsme vylepšili nastavení.“

Albon po startu z boxů dojel za Verstappenem

Pěknou stíhací jízdu předvedl na okruhu v Soči jeho týmový kolega Alexander Albon. Ten po nehodě v kvalifikaci startoval do závodu z boxů.

„Po obtížné sobotě jsem šťastný. Myslím, že tohle bylo opravdu maximum, kterého jsme mohli dosáhnout. Měli jsme trochu štěstí na safety car a podobně, navíc jsme měli rychlost, takže jsem rád,“ řekl.

Albon se v průběhu závodu potýkal s problémy s brzdami, které podle něj limitovaly rychlost jeho postupu pořadím vpřed.

„Myslím, že způsob, jakým je tato trať navržena, když jedete za sebou jako ve vlaku, je mnohem horší než na jiných tratích, protože je to skoro jako v tunelu. Vzduch se drží na jednom místě, trochu jako na městském okruhu. Ztráta přítlaku byla při jízdě za jiným vozem obrovská,“ popsal.

„Nemohl jsem proto předjíždět tak jako ve Spa nebo na Monze a dostat se před lidi na brzdách.“

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud