Piloti Mercedesu za sebou mají velice akční závod

Piloti Mercedesu za sebou mají velice akční závod

Ovšem s nepříliš uspokojivým koncem. Jak Rosberg, tak i Schumacher si oproti svým startovním pozicím pohoršili. Oba jezdci nicméně byli hodně vidět.

Nico Rosberg startoval z velmi slibné třetí pozice. Včera předpovídal, že se mu na startu podaří dostat se před Webbera. To se také vyplnilo. Vůz ovšem nebyl tak konkurenceschopný jako v kvalifikaci a Rosberg se nakonec musel spokojit s pátou pozicí.

"Start byl fantastický, předjel jsem Marka a v prvním kole jel na druhém místě. Pak mě ale začaly trápit pneumatiky. Strategie nám ale vyšla a dokázali jsme díky ní vykřesat slušnou pozici. Je fajn porazit Jensona a dojet jen pár sekund za Lewisem. Na špici stále ztrácíme, ale vůz je zase o něco lepší. Nevíme přesně, proč jsme lepší v kvalifikaci a v závodě je to horší, ale podíváme se na to. Celkově to byl dobrý víkend a už se těším do Barcelony," nechal se slyšet Rosberg.

Michael Schumacher se v závodě nenudil, svedl mnoho soubojů kolo na kolo. V bodový příděl se to však proměnit nepodařilo a sedminásobný mistr světa se musel spokojit s dvanáctou pozicí.

"Dneska to byl samý souboj a akce, což je ta pozitivní část mého závodu. Pochopitelně s výsledkem nejsem příliš spokojen, ale zodpovědnost za něj nesu sám. Incident s Petrovem hodně ovlivnil můj závod. Byli jsme si hodně blízko, následně jsme kolidovali, ale chyba byla spíše na mé straně. Vynucená neplánovaná zastávka v boxech pak diktovala zbytek mého závodu. Z Turecka můžeme odjet s vědomím, že kráčíme dobrým směrem. Stále máme v záloze novinky, které by nás měly posunout kupředu," prohlásil Schumacher.

Doporučujeme

Články odjinud