Piloti Mercedesu dnes překonali svá očekávání

Piloti Mercedesu dnes překonali svá očekávání

Kvalifikace na Velkou cenu Indie dopadla v podání německé stáje nadmíru dobře. Jediným přemožitelem Nika Rosberga s Lewisem Hamiltonem byl nezadržitelný Sebastian Vettel.

Podobně jako v několika posledních závodech, také v Indii je celkem jasné, kdo z jezdců je hlavním favoritem na vítězství v zítřejším klání. Sebastian Vettel vládne na okruhu Buddh dominantním způsobem, a tak zbylých jednadvacet jezdců mezi sebou může soupeřit leda tak o to, který z nich se mu nejvíce přiblíží. V sobotním souboji s časem se štěstí usmálo na Nika Rosberga, jenž se tak může po více než měsíci opět těšit na start z první řady.

Pilot Mercedesu byl se svým výkonem pochopitelně velmi spokojen, po kvalifikaci nicméně přiznal, že nebýt Webberova taktizování, druhý by s největší pravděpodobností asi neskončil. “Jel jsem absolutně na hraně, opravdu jsem tlačil až na limit a z vozu jsem se snažil vytěžit tu desetinu navíc,“ vylíčil Nico Rosberg. “Kvalifikovat se jako druhý bylo lepší, než v co jsem doufal, protože Mark byl na jiné strategii. Závod bude obtížný.“

Také u Mercedesu si nějakou chvíli lámali hlavu s tím, která ze dvou dostupných směsí bude pro start závodu nejoptimálnější. Nakonec se rozhodli pro tu měkčí z nich. A podle Rosbergových slov to byla správná volba.   

“Samozřejmě je to vždycky na zvážení, rozhodli jsme se ale, že měkká směs je tou nejvhodnější. Není to risk, byla to ta nejlepší věc, kterou jsme mohli udělat,“ doplnil.

Dobrou formu Mercedesu potvrdil třetí příčkou na startu Lewis Hamilton, a to navzdory skutečnosti, že se v dosavadním průběhu závodního víkendu se svým monopostem poněkud trápil.   

“Se třetím místem jsem dnes spokojen, jelikož to pro nás zatím z pohledu nastavení vozu a schopnosti vytěžit z něj maximum byl těžký víkend,“ prozradil Hamilton. “Tým odvedl skvělou práci, abychom se posunuli vpřed, a mě za všechny těší to, že dnes vidím sebe a Nika v první trojce. Bylo to dobré kolo, ačkoliv jsem v poslední zatáčce možná ztratil trochu času,“ usoudil.

Nedělní klání se podle britského pilota ponese ve znamení velké strategické bitvy: “Samozřejmě, zítřek se počítá a s těmi odlišnými strategiemi a volbami pneumatik to bude obtížný závod. Budeme doufat v dobrý start a v to, že se brzy zbavíme měkkých pneumatik, abychom na to pak mohli na primárních pneumatikách tlačit tak tvrdě, jak to jen půjde.“ 

Doporučujeme

Články odjinud