Piloti Lotusu zajeli slušně, ale v prvním sektoru viděli rezervy

Piloti Lotusu zajeli slušně, ale v prvním sektoru viděli rezervy

Lotus zaznamenal druhou nejúspěšnější kvalifikaci sezony, Räikkönen byl čtvrtý, Grosjean pátý. Oba měli v prvním sektoru problémy se zahříváním předních pneumatik.

Kimi Räikkönen a Romain Grosjean si s vozy Lotus v kvalifikaci na Velkou cenu Německa na Nürburgringu vyjeli čtvrté a páté místo na startovním roštu. Jedná se o druhý nejlepší letošní kvalifikační výsledek týmu po Velké ceně Malajsie.

Räikkönen byl tentokrát se svým vozem spokojen, ale měl potíže se zahříváním pneumatik. "Ve třetí části jsem měl problémy při zahřívání nových předních gum, proto jsem trochu ztratil v prvním sektoru. Při mém výjezdu byl dost provoz, nemohl jsem přidat, jak bych chtěl," vysvětloval. "Samozřejmě nám to moc nepomohlo, pravděpodobně jsme mohli být dnes třetí, ale čtvrté místo je pro začátek závodu také celkem dobré."

Grosjean byl spokojen s pozicí, ale nikoliv se svým nejrychlejším kolem. "Určitě jsem v prvním sektoru ztratil několik desetin. Ráno jsme se trápili se zahříváním předních pneumatik, ale během kvalifikace se auto chovalo dobře a každým kolem jsme se zlepšovali," vzpomínal. "Společně s Kimiho čtvrtým místem to byl pro tým vynikající výsledek. Poté, co jsme v posledních závodech několikrát nechtěně navštívili nižší pozice, jsme spokojeni, že jsme zpátky vepředu."

Spokojenost neskrýval ani ředitel traťových operací Alan Permane, ale upozornil na rezervy v prvním sektoru. Od závodu si dost slibuje. "Naše včerejší závodní simulace vypadaly dobře, předpovídají se vysoké teploty, myslím, že se můžeme těšit na dobrý závod," věří. "Nová konstrukce s kevlarovým pásem neovlivňuje naši výkonnost, jsme konkurenceschopní, jak jsme očekávali. V tomto směru nemáme obavy."

Permane očekává, že v závodě bude preferovaná střední směs, protože měkká se rychleji opotřebovává. "Ferrari se rozhodlo začít na středních pneumatikách, protože s nimi umí zacházet. Bude zajímavé vidět, jak to bude fungovat. My jsme spokojeni, že začneme na měkkých," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud