Piloti Force India už spolu nebudou moci volně bojovat

Piloti Force India už spolu nebudou moci volně bojovat

Týmoví kolegové z Force India Sergio Pérez a Esteban Ocon v budoucnu už nebudou moci spolu volně bojovat poté, co mezi nimi došlo ve Velké ceně Belgie k další vzájemné kolizi, řekl Otmar Szafnauer.

Na okruhu ve Spa-Francorchamps došlo k dalšímu incidentu mezi jezdci týmu Force India, když se Pérez snažil zavřít Ocona mezi svůj vůz a zeď v nájezdu do zatáčky Eau Rouge. Mezi oběma vozy došlo ke kontaktu, ze kterého Ocon odešel s poškozeným předním křídlem a Pérez s defektem pravé zadní pneumatiky. K vzájemné kolizi mezi oběma jezdci přitom letos došlo už při závodě v ázerbájdžánském Baku.

„Viděl jsem jen to, co jste (v televizi) viděli vy, ale vypadalo to, jako by Sergio zavřel Estebana ke zdi a z této kolize vyšel hůře,“ řekl Szafnauer pro Sky Sports.

„V budoucnu už nikdy nebudou mít znovu tuto příležitost. Až do teď jsme je nechávali závodit. Pokud to nedokáží způsobem, který je dobrý pro tým, pak už spolu nebudou závodit.“

„Neměli by spolu kolidovat. Dali jsme jim prostor pro závodění, a to jsem říkal vždy. Řekli jsme jim, že pokud se to stane znovu, pokud se incident z Baku bude opakovat, pak budeme v budoucnu řídit závod z boxové zdi. Když zůstaneme čtvrtí (v Poháru konstruktérů), tak nás to nebude nic stát, rozhodně nás to ale připravuje o body.“

Dvojice pilotů Force India přitom spolu kolidovala už v prvním kole Velké ceně Belgie, když také na startu se Ocon ocitl v nájezdu do Eau Rouge v sevření mezi Pérezem a boxovou zdí.

Po svém druhém kontaktu se oba piloti dokázali vrátit do boxů, Ocon v cíli nakonec získal dva body za deváté místo, zatímco Pérez odstoupil ze závodu na pokyn týmu dvě kola před cílem.

Foto: Getty Images / Ian Gavan

Doporučujeme

Články odjinud