Piloti Ferrari spoléhají na dobrou strategii

Fisichella by se zítra rád dostal na body.

Forma Ferrari na tratích, kde je potřeba vyšší přítlak, poněkud stagnuje. Suzuka v tomto ohledu rudým vozům jistě vyhovuje lépe než trať v Singapuru, osmé a šestnácté místo však rozhodně nejsou výsledkem, se kterým by tifosi mohli být spokojeni.

"Nemyslím, že jsme dnes mohli očekávat více. Víme, jaký máme potenciál a musíme to akceptovat. Jsme tu rozhodně v lepší situaci než v Singapuru, ale pořád se trápíme. Máme špatný aerodynamický přítlak, což se projevuje zejména v prvním sektoru tratě. Celkově vůz pracuje dobře a řídí se pohodlně. Tento okruh neodpouští jediné zaváhání, čehož jsme dnes byli několikrát svědky. Škoda, že mi nezbyly čerstvé měkké pneumatiky pro třetí část kvalifikace. Použili jsme je dříve, abychom zamezili nepostoupení. Celkově to byla dobrá kvalifikace. Zítra se budeme snažit zajet dobrý závod. Na nejvyšší pozice to bude obtížné, ale můžeme počítat s dobrou strategií," řekl Kimi Räikkönen, dnes osmý nejrychlejší.

Fisichellovi se nepodařilo využít svých bohatých zkušeností a v Suzuce vypadl už v první části kvalifikace. Odstartuje ze šestnáctého místa.

"Jsem velice zklamaný z toho, že jsem nepostoupil do druhé části kvalifikace. Na nastavení vozu na sucho jsme měli pouze dnešní ranní trénink. Ve voze F60 se cítím pořád lépe a lépe. Ve svém posledním měřeném kole jsem udělal chybu, která mě pravděpodobně stála čas potřebný k postupu. Cílem pro zítřek je zisk bodů. Vím, že z osmé řady to bude těžké, ale s dobrou strategií by to mohlo vyjít," řekl Fisichella.

Doporučujeme

Články odjinud