Pilot se učí neustále, říká Magnussen

Pilot se učí neustále, říká Magnussen

Kevin Magnussen věří, že od začátku roku jako jezdec vyrostl, je si však vědom, že ve své první sezóně, stejně jako v těch následujících, se má ještě hodně co učit.

Magnussenova kariéra ve formuli 1 začala pódiovým umístěním při letošní Velké ceně Austrálie. Od té doby jsou však jeho nejlepším umístěním dvě sedmá místa z Rakouska a Velké Británie. Ve druhé polovině sezóny se ale podle něj jeho fanoušci dočkají dalších úspěchů, jelikož se cítí mnohem připravenější.

„Je opravdu těžké vybrat jednu věc, ve které jsem se zlepšil,” řekl pilot McLarenu. „Je to tak nějak všechno dohromady, být závodníkem je tak trochu jiná práce. Cítím, že se učím o autě a o závodech, které jsou mnohem delší, než na co jsem byl zvyklý, v závodě použijete více pneumatik a častěji zajíždíte do boxů, takže všechno je mnohem složitější a masivnější.

Musíte si na to zvyknout a nemyslím, že někdy přestanete. Když se zeptáte Jensona (Buttona), tak jsem si jistý, že se stále učí i přesto, že je nejzkušenějším jezdcem v poli. Myslím, že to jde dobře a těším se na druhou polovinu sezóny.”

Podle Magnussena přišla pro McLaren letní přestávka vhod. Tým z Wokingu může načerpat nové síly a pokusit se ve zbytku sezóny posunout pořadím vpřed.

„Celý tým má nyní šanci si vzít volno, odpočinout si a vrátit se ještě silnější než kdy předtím. Chci poděkovat všem za jejich tvrdou práci, ducha a odhodlání v těchto prvních jedenácti závodech. Můžeme se vrátit a ve druhé polovině sezóny dosáhnout lepších věcí.”

Doporučujeme

Články odjinud