Pilot Ferrari David Tonizza je novým šampionem F1 Esports

Pilot Ferrari David Tonizza je novým šampionem F1 Esports

V londýnské Gfinity Esports aréně ve středu vyvrcholila letošní sezóna virtuálního šampionátu F1 Esports Series. Mistrovský titul mezi jezdci slaví pilot Ferrari David Tonizza, týmový titul získala stáj Red Bull.

Před finálovým večerem sezóny F1 Esports Series 2019 se očekával závěrečný souboj o první místo v šampionátu mezi Frederikem Rasmussenem z týmu Red Bull a Davidem Tonizzou, pilotem Ferrari, které letos ve virtuálním seriálu debutovalo.

Rasmussen odstartoval záverečný večer ofenzivou v Suzuce, kde si připsal pětadvacet bodů za vítězství. Jeho největší soupeř Tonizza skončil mimo stupně vítězů na čtvrtém místě a získal pouze dvanáct bodů.

Po Suzuce měla dvacítka pilotů na programu závodu na Okruhu Amerik u texaského Austinu, kde opět zvítězil Rasmussenův monopost Red Bull. Tonizza si naopak ve srovnání se Suzukou ještě pohoršil a dojel až šestý.

Celý šampionát se nakonec rozhodl v posledním závodě na brazilském Interlagosu, kde vyhrál Daniel Bereznay s vozem Alfa Romeo. David Tonizza se svým Ferrari skončil druhý a mohl se radovat, protože Frederik Rasmussen dojel závěrečný závod až na desátém místě.

V konečném pořadí třetí sezóny F1 Esports získal David Tonizza celkem 184 bodů a porazil druhého Frederika Rasmussena, který získal bodů 171. Třetí příčku v šampionátu obsadil loňský pilot Mercedesu a letošní nová posila Alfy Daniel Bereznay.

David Tonizza se stal historicky druhým šampionem F1 Esports poté, co první dva ročníky ovládl pilot Mercedesu Brendon Leigh. Ten si letos pohoršil a skončil celkově pátý.

V týmovém šampionátu s velkým bodovým přispěním od Frederika Rasmussena získala mistrovský titul rakouská stáj Red Bull před druhým Ferrari a třetí Alfou Romeo.

Ve službách týmu Haas se závodů F1 Esports opět účastnil i Čech Martin Štefanko, který si připsal start na Silverstonu, kde dojel dvanáctý.

Foto: Getty Images / Miles Willis

Doporučujeme

Články odjinud