Pilot F2 Luca Ghiotto si ve Fudži vyzkouší prototyp LMP 1

Pilot F2 Luca Ghiotto si ve Fudži vyzkouší prototyp LMP 1

Třetí muž průběžného pořadí letošní sezóny šampionátu formule 2 a pilot týmu UNI-Virtuosi Racing Luca Ghiotto se 6. října zúčastní šestihodinového závodu světového vytrvalostního šampionátu FIA WEC na japonském okruhu Fudži. Čtyřiadvacetiletý Ital bude pod mýtickou horou na ostrově Honšú debutovat za volantem prototypu třídy LMP 1.

Ghiotto, který se nezúčastnil úvodního závodu sezóny WEC 2019/2020 na britském Silverstonu, pojede ve Fudži s prototypem Ginetta G60-LT-P1 #5. Dvojici těchto prototypů do kompletní sezóny světového vytrvalostního šampionátu nasazuje stáj LNT, která je de facto továrním týmem britské Ginetty.

Prototypy G60-LT-P1 mají pod kapotou šestiválcový přeplňovaný motor AER o objemu 2.4 litru. Luca Ghiotto usedne v Japonsku do vozu #5, ve kterém se bude střídat s ruským jezdcem SMP Racing Jegorem Orudževem a Britem Benem Hanleym, který letos debutoval v závodě Indy 500.

Ginetta #5 dokončila závod na Silverstonu na solidním čtvrtém místě za oběma Toyotami a prototypem švýcarské stáje Rebellion Racing. Místo Ghiotta jel ve Velké Británii s tímto vozem společně s Orudževem a Hanleym tovární pilot Ginetty Charlie Robertson, který se pro závod ve Fudži přesune do posádky sesterského vozu #6.

Nasazení Ghiotta do závodu WEC s Ginettou není úplně překvapivé, italský pilot se totiž s britským týmem zúčastnil červencových předsezónních testů WEC v Barceloně, kde s jedním ze dvou prototypů dosáhl na nejlepší čas.

„Velmi nás těší, že se k nám Luca v Japonsku připojí. Je opravdu talentovaný a v Barceloně si zamiloval náš vůz, bohužel se ale nemohl zúčastnit úvodního závodu na Silverstonu kvůli termínové kolizi se závody formule 2,“ řekl pro dailysportscar.com majitel týmu LNT Lawrence Tomlinson.

„Lucův talent v kombinaci se schopnostmi Bena a Jegora nám pomůže odemknout ještě více z potenciálu Ginetty AER, které bude okruh Fudži sedět díky dlouhé rovince. Naše auto má velmi dobrý top speed.“

Foto: Formula 2

Doporučujeme

Články odjinud