Pietro Fittipaldi bude v této sezóně závodit v DTM

Pietro Fittipaldi bude v této sezóně závodit v DTM

Dvaadvacetiletý Brazilec Pietro Fittipaldi bude v roce 2019 závodit v DTM. Vnuk dvojnásobného mistra světa formule 1 Emersona Fittipaldiho absolvuje letošní sezónu v prestižním šampionátu cestovních vozů s vozem Audi zákaznického týmu WRT.

Pietro Fittipaldi se stal v roce 2017 posledním šampionem formule Renault V8 3.5 a v loňské sezóně závodil v IndyCar a připsal si také start ve FIA WEC ve Spa, kde se však za volantem prototypu třídy LMP 1 týmu DragonSpeed zranil během kvalifikace a do závodu již nezasáhl.

Velkého kariérního kroku dosáhl Fittipaldi na konci roku 2018, kdy podepsal smlouvu s týmem Haas a stal se oficiálním testovacím pilotem americké stáje pro letošní sezónu. Černozlatý monopost pilotoval Fittipaldi naposledy během sezónních testů v Bahrajnu.

Kromě povinností pro tým Haas bude mladý Brazilec v tomto roce také zastávat roli závodního pilota u belgického týmu WRT v šampionátu DTM. WRT je zákaznickým týmem továrního Audi a kromě DTM působí také v Blancpian GT nebo ve WTCR.

Týmovým kolegou Fittipaldiho bude další nováček v šampionátu, a to Jihoafričan Jonathan Aberdein. Ten bude pilotovat vůz #27, zatímco Fittipadli bude závodit s vozem #21 s prvky typické brazilské žluté. Fittipaldi byl u týmu WRT potvrzen jako pilot pro nadcházející sezónu během aktuálně probíhajících předsezónních testů na Lausitzringu, kterých se brazilský pilot účastní.

„Chci poděkovat týmu WRT a Audi Sport za jejich podporu a důvěru, díky které se mohu zúčastnit vzrušujícího šampionátu DTM. Je to pravděpodobně jedna z nejvyrovnanějších sérií na světě a jen těžko bych mohl narazit na větší výzvu. Testy na Lausitzringu proběhly velmi dobře, odvedli jsme dobrou práci a otestovali jsme vše, co jsme otestovat chtěli,“ řekl Fittipaldi pro týmový web.

„Je skvělé pracovat s takto skvělou skupinou lidí. Byl jsem poprvé na Lausitzringu a poprvé jsem testoval Audi RS 5 DTM, které se naprosto liší od čehokoliv, co jsem doposud řídil. Během session jsem se s vozem seznámil a začal jsem objevovat jeho limity. Víme, že před námi je stále mnoho práce a stále se toho musíme mnoho naučit, celkově jsem ale z tohoto projektu nadšený,“ dodal Brazilec.

Nová sezóna DTM startuje na Hockenheimringu o víkendu 4. a 5. května. V letošním roce se budou šampionátu účastnit značky Audi, BMW a Aston Martin.

Foto: WRT

Doporučujeme

Články odjinud