Pierre Gasly zůstane u týmu AlphaTauri také v příští sezóně

Pierre Gasly zůstane u týmu AlphaTauri také v příští sezóně

Pierre Gasly bude i v roce 2021 závodit ve formuli 1 za tým AlphaTauri.

Gaslymu se letos daří. V dramatické Velké ceně Itálie získal své první vítězství ve formuli 1, týmu AlphaTauri (dříve Toro Rosso) tím přivezl druhé vítězství v historii a po 24 letech se stal prvním Francouzem, který vyhrál velkou cenu F1.

Gasly se do Toro Rosso vrátil po 12 závodech ročníku 2019, když byl pro neuspokojivé výkony odvolán z týmu Red Bull. Ještě do konce sezóny ale dokázal pro Toro Rosso získat stupně vítězů v Brazílii.

„Jsem velmi šťastný, že budu další sezónu pokračovat se Scuderia AlphaTauri. Tento rok jde dobře a jsme na cestě za nejúspěšnější sezónou v historii týmu. Cítím, že máme velmi silný vztah, dokázali jsme využít každé příležitosti, tou nejlepší byla Velká cena Itálie,“ řekl Gasly.

„Vyhrát v Monze můj první závod formule 1 byl velmi výjimečný moment, bylo skvělé získat pro tým druhé vítězství v historii, na to jsem velmi hrdý. Udělám maximum, abych tlačil tým a posunul ho co nejvíce dopředu.“

Z Gaslyho setrvání u AlphaTauri má radost také šéf týmu Franz Tost. „Od chvíle, co se minulý rok vrátil do týmu, neustále ukazuje velmi dobré výkony, když dosáhl dvakrát na stupně vítězů. Druhým místem v Brazílii 2019 a vítězstvím v domácím závodě týmu v letošní Velké ceně Itálie,“ řekl Tost.

Nejasné zatím zůstává jméno jeho týmového kolegy pro příští rok. O svou budoucnost v hlavním týmu Red Bullu nyní musí bojovat Alexander Albon, který v Red Bullu Gaslyho nahradil. V případě, že by Albon vedení týmu nepřesvědčil, Red Bull by si vedle Maxe Verstappena vybral někoho mimo svůj jezdecký program.

O sedačku v AlphaTauri si svými výkony ve formuli 2 říká i junior Hondy Juki Cunoda. Současný Gaslyho týmový kolega Daniil Kvjat také nemá své jisté, když jej Francouz letos poráží.

Doporučujeme

Články odjinud