Pic: S Caterhamem jsem měl na rok 2014 smlouvu, zaskočili mě

Pic: S Caterhamem jsem měl na rok 2014 smlouvu, zaskočili mě

Charles Pic byl velmi překvapený vyhazovem od Caterhamu a nebylo pro něj snadné náhlou změnu překonat a vyrovnat se s ní.

Francouzský jezdec si byl jistý, že bude letos dál závodit v zeleném, takže ho tým překvapil. "Ano. Rozhodnutí udělali velmi pozdě. Navíc moje smlouva s Caterhamem byla platná i pro rok 2014. Takže nebylo snadné to překonat. Takže ano, bylo to překvapení."

Nakonec se musel spokojit s místem třetího jezdce Lotusu. "Na druhé straně jsem spokojený s tím, jak jsem to zvládl, že se mi podařilo najít řešení s Lotusem. Pro sezónu mám hezký program, vzhledem k tomu, že budu dost jezdit."

Enstonská stáj mu slíbila účast v testech a volných trénincích. "Můžu jen říct, že to bude slušný počet pátků a dobrý počet dní v soukromých testech. Nechám tým, aby na toto téma komunikoval, ale celkově vzato je to pro mě myslím velmi dobrý program. Nakonec budu letos přeci jen jezdit, a to je důležité."

Důležitou součástí jeho práce bude také jezdění v simulátoru. "Bude zajímavé být přínosný týmu po této stránce, můžu využít své zkušenosti ze simulátoru McLarenu (používal ho za působení u Marussie)."

"Takže jim budu moct předat své znalosti, zvlášť když letos budu mít mnohem víc času než závodní jezdci. Oni v něm budou moct strávit tak 10 dní za rok, já kolem 25 a teď mám dva roky zkušeností z formule 1."

Picovým cílem samozřejmě je se vrátit do závodní sedačky v roce 2015. Zatím ale žádná jednání neotevřel. "Ne. Myslím, že každá věc má svůj čas. Teď je důležité dobře pracovat na roce 2014. Na to se teď soustředím. Až se bude blížit konec léta, přijde čas se zabývat rokem 2015."

Doporučujeme

Články odjinud