Pic porazil oba jezdce Marussie také v závodě

Pic porazil oba jezdce Marussie také v závodě

Caterhamu se nové úpravy vyplatily. Charles Pic s nimi porazil oba jezdce Marussie, jejímž vozům trať příliš neseděla. Závod Gieda van der Gardeho, který úpravy zatím neměl, ovlivnila nezaviněná kolize z úvodu.

Caterham

Charles Pic potvrdil, že Caterhamu okruh Sakhir sedí lépe než Marussii, do cíle Velké ceny Bahrajnu na okruhu Sakhir dojel sedmnáctý. "Je to náš nejlepší letošní závod. Celý tým může být potěšen," radoval se Francouz, kterému se vyplatilo startovat na středních pneumatikách. "Auto bylo dobré i na tvrdých pneumatikách, dobře vyvážené a soupeře jsem nechával bez problému za sebou." Pic dokonce v závodě předjel Estebana Gutiérreze a dokud ho nepředstihl Adrian Sutil, držel se na šestnácté příčce. Přestože opotřebení pneumatik bylo s klesajícím množstvím paliva větší, Francouz po třetí zastávce bez problému zvládl zůstat na trati zbývajících 21 kol. Je rád, že dokázal držet krok s Danielem Ricciardem.

Start se příliš nevyvedl jedenadvacátému Giedovi van der Gardemu, který skončil na jedenadvacátém místě. "Ve čtvrté zatáčce jsem viděl, že se Vergne roztočil a vyjížděl ze stopy, snažil jsem se mu vyhnout, ale nemohl jsem, měli jsme kontakt, který mi zničil přední křídlo a prakticky ukončil můj závod. Od té doby jsem nemohl nic dělat," vzpomínal Nizozemec, kterého navíc po čtvrté zastávce postihly problémy. "Pak už jsem neměl s kým závodit a soustředil jsem se jen na to, abych dojel a učil se." Nyní se nováček těší na nové díly, které dostane v Barceloně a se kterými už v Bahrajnu závodil Pic, a na okruhy, které zná z GP2. Věděl, že v prvních čtyřech závodech se bude především učit, po fyzické i duševní stránce se cítí dobře.

Marussia

Jules Bianchi se umístil na devatenácté příčce. Zlepšení, ve které doufal, v závodě nepřišlo. "Trápili jsme se s pneumatikami. Plánovali jsme, že v rámci čtvrtého stintu už dojedu do cíle, ale museli jsme zastavit ještě jednou. Pak už to bylo jen o tom dostat se do cíle a držet pozici," uvedl smířeně, poděkoval týmu a už se těší na úpravy, které má tým přivézt do Barcelony.

Max Chilton skončil dvacátý. Byl spokojen především se svým startem. "Dokázali jsme předjet oba caterhamy. Bohužel nám pneumatiky v žádném stintu nevydržely příliš dlouho. Jsem rád, že jsem využil možností auta. I když jsme nebyli na pozici, na které chceme být, alespoň jsem předvedl hezkou bitvu s týmovým kolegou," našel pozitiva.

Šéf týmu John Booth doplnil, že tým se nyní chystá připravit úpravy pro Velkou cenu Španělska.

Doporučujeme

Články odjinud