Pic má lepší sponzory, vysvětluje svůj vyhazov D

Pic má lepší sponzory, vysvětluje svůj vyhazov D'Ambrosio

Jerome D´Ambrosio připustil, že nemá tak dobrou finanční podporu jako Charles Pic, proto musel svoji sedačku u Virginu odevzdat.

D´Ambrosio debutoval ve formuli 1 na začátku letošní sezóny a svými výkony příjemně překvapil. Ačkoliv je na konci roštu těžké se prosadit, nejen u odborné veřejnosti nezůstaly jeho výkony bez povšimnutí. V průběhu roku ho chválilo i vedení stáje.

Proč tedy o své místo přišel? "Dobrá otázka, dobrá otázka. Myslím, že..." reagoval váhavě D´Ambrosio v rozhovoru pro list Sporza. Jsou důvodem peníze? "Ne... Řekněme, že celkový balík má (Pic) lepší než já."

"Potřebujete sponzory, kteří mají zájmy ve vaší zemi. Charles pracuje ve Francii, já pracuji v Belgii, Maldonado pracuje ve Venezuele... Takže potřebujete, aby měl sponzor zájmy ve vaší zemi, aby se vám dostávalo podpory. To je důležité. V Belgii se teď hýbe hodně věcí, ale zatím to na setrvání ve formuli 1 nestačí. Ale jde to správným směrem."

A má tedy D´Ambrosio ještě šanci se ve formuli 1 udržet? "Uvidíme, zatím je příliš brzy. Je tu dobrá šance, že místo mít budu, je stejná jako loni, takže na tom budeme pracovat," dodal s tím, že jednání probíhají. S jakými týmy diskutuje, ale odmítl prozradit.

Doporučujeme

Články odjinud