Petrovovi pomůže k setrvání u Renaultu souboj s Alonsem

Petrovovi pomůže k setrvání u Renaultu souboj s Alonsem

Majitel týmu Renault Gérard Lopez přiznal, že Vitalij Petrov stoupl v jeho očích díky souboji, který svedl s Fernandem Alonsem v Abú Zabí. K prodloužení smlouvy teď Rusovi stačí správně odpovědět na otázky týmu.

"V Abú Zabí ukázal, že když chce, tak umí," řekl Lopez o Petrovovi pro Espn. "Není důvod, aby Vitalij nepatřil během své kariéry mezi pět nebo šest nejlepších jezdců. Abú Zabí nás přimělo přehodnotit jeho pozici a rádi bychom s ním podepsali, ale teď je pryč. My bychom si s ním rádi sedli, podívali se mu do očí a zjistili, jestli to, co dokázal v Abú Zabí v závodě, může zopakovat v příští sezóně v trénincích, kvalifikacích a závodech."

Podle Lopeze předvedl Petrov v poslední Grand Prix výkon, který si zaslouží zvláštní pozornost. "Znám hodně jezdců a mnozí z nich jsou mými přáteli, ale neznám žádného nováčka nebo dokonce zkušenějšího jezdce, který by dokázal za sebou udržet Alonsa 40 kol, a to ne agresivním blokováním, ale jen rychlou a konzistentní jízdou," řekl.

Petrov předvedl, že závodit umí, takže místo pro další sezónu má u Renaultu téměř jisté. Teď jen záleží, jak se postaví ke svým chybám. "Vypadá to dobře, ale neuzavřeme to, dokud si nesedneme a nedostaneme odpovědi na věci, které se nám nelíbily," vysvětloval Lopez. "Pokud se nám ty odpovědi budou líbit, bude příští rok jezdit."

Majitel týmu Renault zároveň popřel, že by Petrova potřeboval kvůli jeho sponzorům. Vazba na ruský trh je podle něj sice užitečná, ale finance by Francouzi mohli získat i jinak. "Určitě to není věc peněz, protože je tu mnoho jezdců, kteří jsou ochotni za místo zaplatit hodně peněz, a jde o mnohem větší částky, než by přinesl jakýkoliv sponzor Vitalije," dodal.

Rozhodnuto o osudu Petrova by mělo být v první polovině prosince.

Doporučujeme

Články odjinud