Petrov předčil v Německu očekávání Renaultu, v očích týmu si polepšil

Vitalij Petrov si vzal varování týmu Renault k srdci a v Hockenheimu předvedl dobrý výkon. Francouzi po něm chtěli, aby sbíral body a pomáhal v poháru konstruktérů.

"Musím říct, že dokázal víc, než jsme očekávali," řekl šéf týmu Eric Boullier pro Autosport. "Kvalifikační rychlost měl trochu horší než Robert (Kubica). Udělal chybu v jedné zatáčce a byl na sebe naštvaný. Ale ve srovnání s Robertem byla jeho rychlost po většinu kola dobrá."

"Závod byl prostě brilantní, víc se k tomu říct nedá. Rychlostně se vyrovnal Robertu Kubicovi. Byl konzistentní a rychlý ve chvílích, kdy jsme ho o to žádali ze strategických důvodů, abychom předjeli williamsy a Kobajašiho. Podal velmi dobrý výkon."

Petrov jezdí o angažmá v příští sezóně. Renault se netají tím, že ke Kubicovi hledá schopného pilota, na seznamu má několik jezdců, s kterými vede jednání. Ruský jezdec ale nemusí být mimo hru.

"Nedávno jsme ho požádali, aby se zlepšil a bodoval," připomněl Boullier. "A on to udělal. Teď to musí dělat každý víkend. A pokud se mu to bude dařit, čeká ho ve formuli 1 skvělá budoucnost."

V Německu Petrov letos podruhé bodoval, za desáté místo bral jeden bod, celkem jich teď má sedm.

Doporučujeme

Články odjinud