Petrov má deset dní na dohodu o setrvání u Renaultu

Petrov má deset dní na dohodu o setrvání u Renaultu

Po ohlášení Kimiho Räikkönena dalo vedení týmu Renault Vitaliji Petrovovi desetidenní ultimátum na dohodnutí podmínek pro pokračování v příštím roce.

"Po oznámení dnešního rozhodnutí (o Räikkönenovi) jsem dostala velmi krátký čas, doslova deset dní," řekla Petrovova manažerka Oxana Kosačenková pro agenturu Ria Novosti. "Máme do 10. prosince, abychom rozhodli, jestli Vitalij zůstane nebo odejde."

Petrov loni podepsal dvouletou smlouvu, takže na příští sezónu platný kontrakt s Renaultem má. Podle Kosačenkové, která ve středu odletí do Británie na jednání s týmem, ale není jisté, že zůstane.

Na otázku, zda by se mohl Petrov od Räikkönena učit, pokud u týmu zůstane, odpověděla: "Ptáte se správně, jestli Vitalij v týmu zůstane..." Petrovova manažerka říká, že je v kontaktu s dalšími dvěma týmy. Sama rozhodne, kam její jezdec půjde.

"Je lepší to postavit takto: Dohodne se (jezdcův) management s majiteli (týmu)? Pokud se dohodneme, tak by to měl Vitalij brát jako hotovou věc, že zůstane," dodala.

O závodní sedačku u Renaultu usilují také Romain Grosjean a Bruno Senna.

Doporučujeme

Články odjinud