Petrov bude závodit pro Renault celou sezónu, tvrdí jezdcův management

Vitalij Petrov odmítl prostřednictvím svého managementu informace, podle kterých je jeho start v letošní sezóně ohrožen z důvodu nedostatku finančních prostředků.

Zprávy, podle nichž má týmu přinést ve dvou splátkách 15 miliónů eur, přičemž nemá zajištěnou ani jednu, odmítl jako nepravdivé.

"Jezdcův management popírá všechny nedávné spekulace z formulových médií na téma situace mezi týmem Renault F1 a Vitalijem Petrovem. Vznikly na základě nedorozumění při rozhovoru s jezdcovým otcem," uvedl management Vitalije Petrova ve svém prohlášení.

"Přejeme si potvrdit, že tým Renault F1 a management Vitalije Petrova dospěly k dohodě a podepsaly závaznou smlouvu na rok 2010. Vitalij odjede pro tým všech 19 letošních Grand Prix v šampionátu FIA formule 1. V současnosti se tým a jezdec připravují na další oficiální testy, které se uskuteční od 10. do 13. února v Jerezu. Nebudeme poskytovat žádné další komentáře."

Vitalij Petrov byl v roli týmového kolegy Roberta Kubici u Renaultu potvrzen na poslední chvíli při prezentaci letošního monopostu R30. Od začátku se hovořilo o tom, že má týmu přinést velký finanční obnos od ruských sponzorů. Petrov ovšem vysvětlil, že sponzory zatím nesehnal a doufá, že ruské společnosti brzy změní názor.

Doporučujeme

Články odjinud