Petr Ptáček obsadil konečné osmé místo v šampionátu Formula Renault Eurocup

Petr Ptáček obsadil konečné osmé místo v šampionátu Formula Renault Eurocup

Na okruhu Yas Marina v Abu Dhabi dnes vyvrcholila sezóna 2019 v juniorském šampionátu Formula Renault Eurocup. Svoji první sezónu s formulí renault ve Spojených arabských emirátech dokončil také český pilot Petr Ptáček.

Šestnáctiletý pilot týmu Bhaitech Petr Ptáček začal závodit s monoposty v loňském roce, kdy absolvoval kompletní sezónu italského mistrovství formule 4 a získal titul nejlepšího nováčka.

Jeho další kariérní kroky ho zavedly do silnějších monopostů v šampionátu Formula Renault Eurocup, který měl v pátek a v sobotu na programu dva finálové závody sezóny 2019, a to na okruhu formule 1 v Abu Dhabi.

Na moderní trati Yas Marina obsadil Ptáček jedenácté a třinácté místo a v celkovém pořadí obsadil končené osmé místo se ziskem 70 bodů. V nováčkovské kategorii skončil mladý Čech čtvrtý za vítězným Brazilcem Colletem, druhým Indem Mainim a třetím Belgičanem de Wildem.

Zatím není jisté, kde bude Petr Ptáček působit v příští sezóně. Jednou z pravděpodobných variant je jeho setrvání ve formuli renault, kde o něj projevují zájem i jiné týmy.

Celkovým šampionem sezóny 2019, během které se všech dvaceti závodů zúčastnilo čtrnáct pilotů (a bodovalo celkem jednadvacet), se stal Australan závodící s britskou licencí Oscar Piastri.

Piastri v roce 2019 vyhrál celkem sedm závodů a o 7.5 bodu porazil v pořadí druhého Francouze Victora Martinse, který je členem juniorského programu Renaultu.

Foto: Jiří Šlégl

Doporučujeme

Články odjinud