Pérezovy poslední výkony hodnotí McLaren kladně, ale s rozhodnutím čeká

Pérezovy poslední výkony hodnotí McLaren kladně, ale s rozhodnutím čeká

Sergio Pérez zatím stále nemá jistotu setrvání u McLarenu v příští sezóně, i když šéf týmu Martin Whitmarsh je s jeho výkonností spokojený.

Ještě na začátku září Whitmarsh říkal, že Pérez nenaplňuje očekávání, ale po Grand Prix Japonska už pro svého jezdce našel pozitivní slova.

"Vzhledem k tomu, jak na tom teď jsme, si myslím, že poslední dva nebo tři závody závodil opravdu velmi dobře," cituje šéfa wokingské stáje Autosport.

Pochopení měl Whitmarsh i pro Pérezovu páteční havárii. "To se tady ve Spoonu stává. Přetáhnete to na pravé straně, Michaelovi (Schumacherovi) se to stalo loni v pátek. To se stává. Není to skvělé, ale bylo to OK."

Podle zákulisních informací měl Pérez čas právě do Japonska, aby se výkonnostně zvedl, ale McLaren zatím neví, kdy jezdeckou sestavu pro příští rok uzavře. Button by měl mít své místo jisté.

"Není kam pospíchat. Jak celou dobu říkám, počkejme si pár závodů, pak si promluvíme. A to je přesně to, co uděláme. Teď s tím nijak zvlášť nepospícháme. Vím, že už se z toho stává příběh a odvíjí se od toho mnoho falešných zpráv, ale my nepospícháme," dodal Whitmarsh.

Doporučujeme

Články odjinud