Péreze překvapuje nezájem velkých týmů o něj

Péreze překvapuje nezájem velkých týmů o něj

Sergio Pérez má podle svých slov ambice na to být jezdcem jednoho z předních týmu startovního pole formule 1, nerozumí však tomu, proč nikdy není zmiňován mezi kandidáty.

28letý Mexičan ve formuli 1 působí od roku 2011, kdy závodil za Sauber. O dva roky později přestoupil k McLarenu. Už po jednom roce však Pérez z Wokingu odešel a od té doby působí u týmu Force India.

Pérez v kariéře získal sedm umístění na stupních vítězů - třikrát v roce 2012 se Sauberem a další čtyři v barvách Force India. Přední týmy o něj ale podle jeho slov nejeví zájem.

„Neznám důvod, proč tomu tak je,“ řekl Pérez. „Myslím, že v uplynulých sezónách jsem odváděl velmi dobrou práci, takže z tohoto pohledu toho příliš nemohu dělat. Je těžké to ukázat.

V posledních dvou letech jsem v šampionátu skončil na sedmém místě, v čelní skupině. Pro lidi je obtížné si to uvědomit, ale když se podívají na výkony, jsem si jistý, že to uvidí. Není to náhoda, že jsem porazil dobré jezdce jako Hülkenberga. Věřím, že mohu být stejně dobrý jako kdokoliv jiný.“

Pérez se nevzdává svých snů přestoupit do silnějšího týmu.

„Stále mám svůj cíl, že jednoho dne dostanu šanci bojovat o nejlepší možný výsledek, protože věřím, že jsem stejně tak dobrý jako kdokoliv jiný. Ve formuli 1 je to ale hodně o potenciálu vašeho týmu a vozu. Doufám, že brzy dostanu příležitost naplno ukázat své schopnosti.“

Foto: Getty Images / Lars Baron

Doporučujeme

Články odjinud