Pérez: Whitmarsh měl o náročných přípravách pravdu

Pérez: Whitmarsh měl o náročných přípravách pravdu

Sergio Pérez má za sebou první týdny práce pro McLaren a uznal, že jde o intenzivní přípravy. Vedení McLarenu mu o nich nelhalo.

Když McLaren oznámil smlouvu s Pérezem, v sérii následujících rozhovorů šéf týmu Martin Whitmarsh upozornil, že si mexický pilot ani neuvědomuje, jak těžké přípravy ho v novém týmu čekají, a to nejen po fyzické stránce.

"Ha, podívejte se na mě, není to vidět?" odpověděl Pérez na otázku oficiálních stránek soutěže, zda je teď skutečně v lepší formě. "Co se týče faktoru připravenosti, pracuji v simulátoru a se všemi odděleními, abych poznal všechny kroky a procedury. Martin měl pravdu, když předpovídal, že během zimy Mexiko moc neuvidím!"

Pérez si ale nestěžuje. Je velmi šťastný, že postoupil do top týmu, a chce udělat vše pro to, aby uspěl. Věří, že je pro něj Woking to správné místo.

"McLaren je tým, který ví, jak zvládnout mladé jezdce. Jen si vzpomeňte na mého předchůdce v kokpitu Lewise Hamiltona. Do týmu přišel bez zkušeností z formule 1 a tým mu pomohl dospět ve vítěze a mistra. Já jen chci, aby se mi dostalo stejného zacházení."

Dalším aspektem působení u McLarenu, který měl být pro Péreze překvapivě těžký, je tlak. Mexičan ho zatím samozřejmě nepoznal naplno, projeví se až v závodech, ale cítí se na něj připraven.

"Tlak určitě o stupeň nebo dva vzroste. Tady dostanu auto, které bude moci vyhrávat, takže bych měl vyhrávat. Abych byl upřímný, tak pokud nedokážete čelit tlaku ve formuli 1, tak to pro vás není to správné místo. Jděte a najděte si něco jiného," uzavřel.

Doporučujeme

Články odjinud