Pérez: Vysoké teploty mohou celé startovní pole velmi promíchat

Pérez: Vysoké teploty mohou celé startovní pole velmi promíchat

I přesto, že včerejší kvalifikace nedopadla pro Sergia Péreze zcela podle představ, neztrácí pilot Sauberu před závodem optimismus.

V Montrealu jsou na nedělení odpoledne předpovídány vysoké teploty, což by mohlo podle mexického závodníka přinést velmi zajímavý závod. Pérez, jenž odstartuje z patnáctého místa, se domnívá, že hlavní roli opět sehrají pneumatiky Pirelli.

"Jsem optimistický. Chci být do závodu velmi optimistický, protože z této pozice nemáme co ztratit," dobře ví Mexičan. "S těmi vysokými teplotami bude velmi zajímavé sledovat, jak budou pneumatiky a vůz fungovat, protože v takto vysokých teplotách jsme tyto (super měkké) pneumatiky ještě nezkoušeli. Myslím si, že závod bude velmi zajímavý."

Švýcarskému týmu se v dosavadním průběhu víkendu na okruhu Gillese Villeneuva příliš nedaří. Jednou z možných příčin jsou podle Péreze dlouhé rovinky, které vozům z Hinwilu nevyhovují.

"Abychom dosáhli maximální rychlosti, musíme jezdit s menším přítlakem než naši soupeři, takže to není ideální. A proto tady nejsme tak konkurenceschopní," má jasno mexický jezdec.

Doporučujeme

Články odjinud