Pérez volá po změnách šikany za tunelem na monacké trati | Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Pérez volá po změnách šikany za tunelem na monacké trati

Podle Sergia Péreze by vedení formule 1 mělo zvážit změny v šikaně za tunelem na městské trati v Monaku, kterou si jezdci při nepovedených útocích často zkracují.

Během jednoho ze soubojů v letošní Velké ceně Monaka se právě v nové šikaně u přístavu střetli Pérez s Kevinem Magnussenem. Dánský pilot týmu Haas dostal po závodě penalizaci za zkrácení šikany v tomto souboji. Za stejný prohřešek byl potrestán také Pérezův týmový kolega ze stáje Racing Point Lance Stroll.

„Je to velké zklamání. V Monaku máte jedinou šanci, jdete do toho, vůz před vámi si zkrátí šikanu a pak ví o tom, že tam jste a už není více příležitostí,“ myslí si Pérez, který v závodě obsadil dvanácté místo.

„Je to rozhodně něco, o čem musíme mluvit. Ve vší férovosti nechá vůz vpředu prostor, pak ale už nemá kam jet.“

Šikana by podle Péreze měla být upravena tak, aby jezdec svou chybou ztratil mnohem více času. Například by musel projet další šikanou, aby došlo k jeho většímu zpomalení a zdržení. Podobné řešení je už praktikováno na jiných okruzích, jako například v první šikaně v italské Monze.

„Myslím, že by tam měla být malá šikana, aby jezdci, kteří si ji střihnou, ztratili nějaký čas. Během příštích několika závodů to musíme přezkoumat,“ dodává Pérez.

Foto: Activepictures / Jiří Křenek

Doporučujeme

Články odjinud