Pérez viní Räikkönena: Nenechal mi vůbec prostor!

Pérez viní Räikkönena: Nenechal mi vůbec prostor!

Během Grand Prix Monaka připravili svým soubojem piloti McLarenu divákům další zajímavou podívanou. Jenson Button nakonec závod dokončil šestý, Sergio Pérez do cíle nedojel.

Ve Velké ceně Monaka 2013 pokračovaly traťové strkanice mezi piloty McLarenu Jensonem Buttonem a Sergiem Pérezem. Button si na svého mladšího týmového kolegu během závodu horlivě stěžoval do vysílačky, jeho pozávodní tiskové prohlášení je ale o poznání klidnější. "Moje úvodní kola byla dobrá -  předjel jsem Adriana a ve vlásence jsem to pak zkoušel i na Fernanda. Otřel jsem se o jeho zadní kolo, takže jsem opravdu nevěnoval moc velkou pozornost tomu, když na mě Checo udělal velmi dobrý manévr při výjezdu z tunelu a brzdění do Harbour Chicane. Po restartu se pak ve vlásence povedl dobrý manévr na mě i Adrianovi. Ani jsem si nemyslel, že je to tam možné, protože jsem totéž o něco dřív zkoušel na Fernanda a nefungovalo to," řekl udivený Brit.

"Pár kol před koncem pak do sebe ťukli Checo s Kimim a za nimi tam pak vznikla bitva, protože ve svých poškozených vozech kroužili pomalu. Využil jsem tedy příležitosti a předjel jsem Fernanda v Rascasse, což byla docela zábava. Dojel jsem pak šestý," vysvětlil Button.

Sergio Pérez závod nedokončil kvůli přehřívajícím se předním brzdám, ještě před tím ale boural s Kimim Räikkönenem. "Bylo to riskantní (manévr na Räikkönena)," přiznal Pérez. "Předjel jsem na stejném místě ale Jensona i Fernanda. Jenson mě v tom místě taky předjel.  Konec konců musíte tam nechat prostor. Když se na tu nehodu podíváte, narazil jsem do zdi v nájezdu do zatáčky. Kimi mi nenechal žádné místo, nemohl jsem udělat nic, abych se tomu vyhnul. Pokud tomu někdo mohl zabránit, byl to Kimi," rozčiloval se Pérez. "Je nakonec úplně jedno, jak agresivní jste, když nedostanete prostor," poznamenal ještě.

Doporučujeme

Články odjinud