Pérez: Slibný začátek, horší konec | Foto: Getty Images / Dan Mullan

Foto: Getty Images / Dan Mullan

Pérez: Slibný začátek, horší konec

Vítěz GP Monaka ovládl první trénink, ve druhém však zvolil špatné nastavení. Red Bull může těžit z výborné závodní rychlosti.

Max Verstappen (3./3.)

Lídr šampionátu na první místo několik desetin ztrácel, musel se však vypořádat s několika neočekávanými potížemi. Reálné rozložení sil na čele tedy zřejmě uvidíme až v kvalifikaci.

„V prvním i druhém tréninku jsem měl trochu smůlu na měkké sadě. Musel jsem zpomalit kvůli žlutým vlajkám, ale řekl bych, že si celkově nevedeme zle.

Zdá se, že Ferrari je opět rychlé na jedno kolo. Závodní simulace se zdály být vyrovnanější, což je pozitivní zjištění. Konečně se zdá, že se nám na městském okruhu daří v kvalifikačním režimu zprovoznit pneumatiky. Máme tedy za sebou fajn den, jen musíme poladit některé detaily,“ řekl Verstappen.

Sergio Pérez (1./2.)

Mexický závodník do Ázerbájdžánu přijel v dobrém rozpoložení. O budoucnosti v Red Bullu má jasno, vítězství v Monaku výrazně posílilo jeho pozici v šampionátu jezdců.

„Začátek pátku byl výborný, druhý trénink už tak ukázkový nebyl. Zřejmě jsme se odpoledne vydali špatným směrem. Zkoušeli jsme nové věci a nevyplatilo se.

Na obou směsích jsme ale posbírali slušný objem dat. Já i Max jsme přinesli různá zjištění a myslím, že máme na čem stavět. Snad se nám podaří dát před kvalifikací vše dohromady,“ doufá Pérez.

Doporučujeme

Články odjinud