Pérez si myslel, že je velmi dobrý, ale Button ho zasadil do reality

Pérez si myslel, že je velmi dobrý, ale Button ho zasadil do reality

Sergiu Pérezovi se sice u McLarenu daří výsledkově hůř než u Sauberu, ale je spokojený, protože vyspěl jako závodní jezdec i díky srovnání se zkušeným týmovým kolegou.

"Určitě bych raději byl v mnohem lepší pozici, než jsem teď, abych po příchodu sem bojoval o vítězství v závodech, a ne se jen pořád snažil, ale takový je život a taková je formule 1," cituje Péreze Autosport. "Nemáte žádné záruky."

Letošní sezónu ale Mexičan nevnímá jako promarněnou. "Myslím, že jsem spokojený, protože jsem se hodně naučil. Jako jezdec jsem vyspěl, takže v tomto ohledu můžu být spokojený."

"Jsem mnohem lepší jezdec, než jsem byl touto dobou loni, i když jsem možná měl dvojnásobek bodů. Jako jezdec jsem v lepší pozici, takže jsem spokojený. Jako jezdec u McLarenu jsem komplexnější, vím přesně, co se děje s pneumatikami, se závodem."

"Loni jsem byl v práci s pneumatikami celkem dobrý, takže jsem si myslel, že jsem velmi dobrý. Když jsem přišel k McLarenu a velmi odlišnému vozu, k velmi odlišnému stylu řízení, ve srovnání s Jensonem jsem zjistil, že nejsem tak dobrý, takže jsem se musel učit a pracovat na tom."

"A myslím, že teď jezdím hodně jinak než u Sauberu, ale i tak dokážu dobře pracovat s pneumatikami. Tyto věci jsou teď v tomto sportu důležité."

Teď ale Pérez potřebuje především rychlejší auto, protože k vytouženým bojům o vítězství má daleko. "V současnosti ztrácíme sekundu na kolo, takže nejsme v pozici, kterou chceme. Se sekundovou ztrátou na kolo se závody nevyhrávají."

McLaren však musí zvážit, jak dlouho ještě bude mít smysl se věnovat letošnímu vozu. "Pár měsíců musíme odvádět maximum, protože v jistou chvíli se budeme muset zcela soustředit na rok 2014," pokračoval Pérez. "V žádném případě nemůžeme promarnit další rok."

"Chceme vyhrávat, jsme vítězný tým. Prioritou je maximalizovat tento rok, pokusit se získat co nejlepší výsledek a pak hledět do budoucna."

Doporučujeme

Články odjinud