Pérez se chce vrátit na stupně vítězů a pro Racing Point získat čtvrté místo

Pérez se chce vrátit na stupně vítězů a pro Racing Point získat čtvrté místo

Cílem Sergia Péreze v příští sezóně formule 1 je vrátit se na stupně vítězů a se svým týmem Racing Point obsadit čtvrtou příčku v Poháru konstruktérů. Pomoci tomu má zejména stabilita v pravidlech.

Ještě pod názvem Force India skončil tým Racing Point v letech 2016 a 2017 na čtvrtém místě v hodnocení týmů. Pérez v té době získal také dvě pódiová umístění.

Letos však Racing Point obsadil až sedmé místo, když jej z týmů ze středu pole porazily stáje McLaren, Renault a Toro Rosso. Pérez však týmu věří pro příští rok.

„Můžeme se hodně zlepšit. Jsou tu skvělé týmy a všichni se zlepší, pro nás tedy bude obtížné je dohnat a zlepšit se. Myslím, že cílem pro příští rok by pro nás měly být stupně vítězů a čtvrté místo v šampionátu,“ říká Pérez.

Protože technická pravidla pro rok 2020 zůstávají stejná, Péréz očekává, že se startovní pole více vyrovná a mezi týmy budou menší rozdíly.

„Když je v pravidlech stabilita, svým způsobem to vyrovná celé startovní pole. V průběhu let jsme viděli, že když dochází jen k drobným změnám, startovní pole má tendenci se přibližovat. Očekávám proto, že příští rok se startovní pole opět trochu vyrovná,“ dodává Mexičan.

Foto: Getty Images / Dan Istitene

Doporučujeme

Články odjinud