Pérez: Red Bull se už nesoustředí pouze na jeden vůz | Foto: Getty Images / Mark Thompson

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Pérez: Red Bull se už nesoustředí pouze na jeden vůz

Sergio Pérez podle svých slov cítí ze strany týmu Red Bull plnou podporu v jeho úsilí získat mistrovský titul.

První dva závody letošní sezony naznačily, že jen těžko bude v aktuálním ročníku mistrovství světa někdo stačit vozům stáje Red Bull.

Zdá se tedy, že se o příštím šampionovi rozhodne mezi obhájcem mistrovského titulu z posledních dvou let Maxem Verstappenem a jeho týmovým kolegou z rakouského týmu Sergiem Pérezem. Po dvou velkých cenách je mezi hlavními kandidáti na zisk světového primátu jednobodový rozdíl.

I když kurzy sázkových kanceláří zatím stále vysoce favorizují Verstappena, ze slov Péreze, který je nyní posilněn vítězstvím v Saúdské Arábii, vyplývá, že si Mexičan věří. Navíc letos cítí i zvýšenou podporu ze strany Red Bullu.

„Když jsem přišel do týmu, situace byla zcela jiná. V podstatě se závodilo se dvěma vozy jen proto, že se muselo. Nyní mohu říci, že se opravdu cítím být součástí týmu. Vnímám to tak, že mám své místo a že si mě váží, což je pro mě z pohledu jezdce důležité,“ citoval Péreze web Racingnews365.

„Opravdu věřím, že mám plnou podporu týmu jako Max a že budu mít všechny možnosti vyhrát šampionát –⁠ stejně jako on,“ věří třiatřicetiletý závodník.

Doporučujeme

Články odjinud