Peréz: Ocon nahrazuje jednoho z nejlepších jezdců

Peréz: Ocon nahrazuje jednoho z nejlepších jezdců

Po odchodu Nica Hülkenberga bude u týmu Force India Esteban Ocon nahrazovat jednoho z nejlepších pilotů ve startovním poli Formule 1. Myslí si to Oconův budoucí týmový kolega Sergio Peréz.

Hülkenberg působí ve Formuli 1 od roku 2010, poslední tři sezóny strávil po boku Sergia Peréze u indického týmu se základnou na Silverstonu. V roce 2015 dokázal souběžně s angažmá ve Formuli 1 zvítězit i ve slavné čtyřiadvacetihodinovce v Le Mans, které se Němec zúčastnil s továrním týmem Porsche. Od sezóny 2017 bude Hülkenberg závodit za tovární Renault.

Dvacetiletý Francouz Ocon podepsal u týmu Force India víceletý kontrakt. Druhou polovinu letošní sezóny strávil u týmu Manor, před tím závodil za Mercedes v DTM a rovněž se zúčastnil testování indické stáje.

„Myslím, že Nico je jedním z nejlepších současných pilotů Formule 1. Vždy bylo velmi obtížné ho porazit. Tvrdě jsme spolu bojovali během každé části víkendu a naše výsledky nás vzájemně motivovaly a posouvaly vpřed. Myslím, že jsem se od něj hodně naučil,“ řekl na adresu svého již bývalého týmového kolegy Peréz pro GPUpdate.net.

Stáj Force India letos dosáhla fantastického čtvrtého místa v poháru konstruktérů a v příští sezóně by chtěla zamířit ještě výš. Mexický pilot je přesvědčen, že nováček Ocon pomůže týmu naplnit tyto ambice.

„Slyšel jsem o něm spoustu dobrého. Uvidíme, jak bude rychlý a jak rychle se dokáže sžít s novými pravidly. Tým chtěl přivést toho nejlepšího možného jezdce a všichni jsme velmi šťastní, že jsme získali Estebana pro příští sezónu. Doufám, že oba získáme pro tým mnoho bodů,“ řekl Peréz na adresu Estebana Ocona.

Esteban Ocon byl „vysněným“ jezdcem i pro jednoho z šéfů týmu Force India Otmara Szafnauera. Podle něj má francouzský pilot velký potenciál. 

Foto: Getty Images 

Doporučujeme

Články odjinud