Perez očekává uvolnění týmové režie pro GP Mexika

Perez očekává uvolnění týmové režie pro GP Mexika

Stáje Force India není daleko od zisku čtvrtého místa v poháru konstruktérů. I z toho důvodu očekává Sergio Perez před mexickou velkou cenou uvolnění poměrů ohledně týmové režie uvnitř jeho týmu.

Po dvou incidentech mezi týmovými kolegy Estebanem Oconem a Sergiem Perezem z Baku a z belgického Spa se tým se sídlem nedaleko Silverstonu rozhodl pro zavedení týmové režie. Z tohoto důvodu nemohl Perez útočit na Ocona během závodů na Suzuce a v Austinu.

Force India se uchýlila k tomuto opatření, aby zamezila dalším kontaktům mezi svými jezdci. Podobné „šarvátky“ totiž mohou tým připravit o spoustu bodů. Sergio Perez však před svou domácí grand prix očekává, že od týmu dostane opět povolení naplno závodit s Oconem. Force India je již blízko zisku čtvrtého místa mezi konstruktéry a tudíž by mohla trochu zmírnit opatrný přístup k závodům.

Stáj, která v letošním roce upoutala růžovými monoposty, má nyní na pátý Williams náskok již jednadevadesáti bodů. To je podle Pereze dostatečný náskok potřebný pro udělení „povolení závodit“.

„V Austinu a v Japonsku jsme si byli velmi dobře vědomi toho, že naší prioritou je zisk čtvrtého místa v poháru konstruktérů. To je pro nás to hlavní a už jsme tomu velmi blízko. Dále si myslím, že bychom měli získat zpět důvěru týmu. Měli bychom ukázat šéfům, že spolu dokážeme závodit bez nehody, měli by nám dát prostor,“ řekl Perez pro crash.net.

„Myslím, že v Mexiku bychom mohli být skutečně silní.“

„Na voze máme nějaká vylepšení a tato trať by nám měla sedět. Těšíme se na to, že sezónu dokončíme s dobrými výsledky,“ prohlásil Perez.  

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud