Pérez: Monako pro mě bylo dobrým závodem, bojoval jsem férově

Pérez: Monako pro mě bylo dobrým závodem, bojoval jsem férově

Sergio Pérez odmítá kritiku soupeřů na svůj agresivní styl, který ho ve svém důsledku vyřadil z Grand Prix Monaka. Je přesvědčený, že závodil, jak se patří.

Button, Alonso a Räikkönen svedli velmi těsné souboje s Pérezem a všichni ho za jeho agresivitu zkritizovali. Dokonce i Vergne, který z těchto soubojů těžil, neměl pro Mexičanovo počínání pochopení.

Pérez je však jiného názoru. "Možná není čím se předvádět z Monaka, ale pro mě to byl další pozitivní závod," řekl. "Celý víkend jsme měli lepší rychlost a já jsem měl pocit, že závodím tvrdě a férově, své pozice jsem získával těžko, bojoval jsem o ně a vyhrával je na trati."

V bojovém duchu jede Pérez také do Kanady, kde se loni postavil na stupně vítězů. Okruh Gillesa Villeneuva by mu mohl umožnit překonat některé slabiny vozu.

"I když na tom nejsme tak, jak bychom potřebovali, doufám, že v Montrealu uděláme další krok. Nakonec si myslím, že bychom mohli mít dobrý víkend, je to závod, který dokáže odměnit bojovníka, protože je velmi často nepředvídatelný."

Naději na překvapivý výsledek potvrdil šéf týmu Martin Whitmarsh. "McLarenu se v Kanadě vždy dařilo, vyhráli jsme 13 kanadských Grand Prix. A i když do Montrealu příští týden nepojedeme s realistickou šancí na vítězství, všichni dobře víme, že je to závod, ve kterém je nečekaný výsledek vždy možný."

Doporučujeme

Články odjinud