Pérez míří do Force Indie

Pérez míří do Force Indie

Britský Guardian přišel se zprávou, že Sergio Pérez získal závodní sedačku u týmu Force India v roce 2014. Týmovým kolegou by mu mohl být Nico Hülkenberg.

Pérez ztratil sedačku u McLarenu, ale ten ho nepřestal chválit a šéf Martin Whitmarsh mu pomáhal se sháněním nového místa. A podařilo se.

"Jsem nadšený, že uvidíme jeho usměvavou tvář v paddocku. Je teď přítelem týmu, ale víme, že bude jezdit a snažit se nás porazit, doufám, že v tomto duchu k tomu přistoupí," uvedl Whitmarsh pro Guardian.

Oficiální potvrzení zatím nepřišlo, ale novým zaměstnavatelem mexického pilota má být Force India, která se zbaví Paula di Resty.

"Samozřejmě, že ano," odpověděl Whitmarsh na otázku, zda je smutný z osudu svého krajana Di Resty. "V dnešní době je to komplikovaný sport a budou tu jezdci s menším talentem, než má Paul, ať už nově příchozí, nebo ti, kteří tu zůstanou, a to je smutné."

"Zatím to nebylo oznámeno, ale hodně se spekuluje o tom, že k tomu pravděpodobně dojde."

Podle Guardianu by se Pérezovým týmovým kolegou měl stát Nico Hülkenberg, jak už delší dobu tvrdí Eddie Jordan. To by ovšem znamenalo, že z Force Indie odejde i Adrian Sutil. Ten se však nechal slyšet, že smlouvu na příští rok už má, takže by to muselo být s jiným týmem.

Doporučujeme

Články odjinud