Pérez, Mercedes a BWT poslali Force Indii do nucené správy!

Pérez, Mercedes a BWT poslali Force Indii do nucené správy!

Během letní přestávky se bude řešit budoucnost Force Indie. Už tento týden šla před soud.

Okolo budoucnosti Force Indie je velké množství spekulací. Několik věcí ale víme jistě. Tým má velké finanční problémy. Sergio Pérez je ve čtvrtek označil dokonce za kritické.

Ve středu 25. července byla Force India v Londýně u Vrchního soudu. Řešily se obchodní záležitosti. Informace je veřejně dostupná na stránkách britské justice a potvrdil ji také Otmar Szafnauer. Podrobnosti ale říct nechtěl.

„Během týdne nebo maximálně dvou týdnů bude naše finanční budoucnost jasnější a věřím, že mnohem bezpečnější,“ řekl.

Večer do hry vstoupil výrobce energetických drinků Rich Energy. Na twitteru uveřejnil, že do Force Indie investoval jako sponzor 30 milionů liber. Nepomohlo to. Skupina osob a firem poslala Force Indii do nucené správy. Rich Energy dříve figuroval jako jeden ze zájemců o koupi týmu.

Za nucenou správou mají stát Mercedes, sponzor BWT, Sergio Pérez a jeho manažér Julian Jakobi. 

Podle neoficiálních informací dluží tým Pérezovi 3 miliony liber, Mercedesu 9 milionů. BWT je sice sponzor, ale měla Force Indii půjčit. 

Není úplně jasné, do jakého typu nucené správy tým podle britského práva přejde. Teoreticky by mohli být jmenování správci, kteří by poté tým rozprodali a uspokojili věřitele. Tento scénář je ale nepravděpodobný. Krokem výše zmíněných lidí a firem bude spíše prodej Force Indie.

Na rozdíl od Manoru nebo Caterhamu je Force India kvalitní tým s velkým potenciálem, takže zájemci rozhodně budou. 

Jedním z nich by mohl být Lawrence Stroll – otec Lance Strolla. Dalším Dimitrij Mazepin – otec Nikity Mazepina, který závodí v GP3. S týmem Force India má zkušenosti, dokonce s ním i testoval.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud