Pérez měl dnes na víc, shoduje se McLaren

Pérez měl dnes na víc, shoduje se McLaren

Sergio Pérez se v kvalifikaci na Velkou cenu Abú Zabí dokázal probojovat až do její třetí části a do nedělního závodu odstartuje devátý. Jenson Button takové štěstí neměl, skončil třináctý.

Sergio Pérez považuje výsledek dnešní kvalifikace za pozitivní, avšak cítí, že měl na víc. "Auto dneska vypadalo skvěle. Podařilo se mi najít několik setin navíc, dokonce jsme možná mohli být sedmí, to asi bylo dosažitelné," hodnotí kvalifikaci mexický jezdec. "Bylo důležité, abychom po zklamání ve třetím volném tréninku zůstali klidní. Myslím, že jsme udělali správné kroky vpřed, co se týče závodu. Vzhledem k tomu, že jsme věděli, jak se trať bude mezi odpolednem a večerem měnit, jsme zareagovali dobře. Celkově to je víkend plný vylepšení pro tým, takže se na zítřek opravdu těším," dodal.

V lepší výsledek svého svěřence věřil i Martin Whitmarsh. "Dokonce už v Q2 dnes večer Checo ukázal naši rychlost a naději, když zajel páté nejrychlejší kolo. Byla tedy škoda, že žluté vlajky ovlivnily jeho schopnost dokázat to znovu ve třetí části," uvedl šéf McLarenu ve svém tiskovém prohlášení.

O něco negativnější postoj má k sobotnímu klání mistr světa z roku 2009 Jenson Button. "Dnešní druhá část kvalifikace pro mě byla nepochopitelná. Myslím, že jsme měli problém s tím dostat pneumatiky do pracovní fáze, a to kvůli chladnějším teplotám. Musel jsem hodně přenastavovat zadní křídlo, abych se alespoň pokusil vylepšit vyvážení, ale nestačilo to. Z předního kola jsme byli také úplně hotoví. Nebylo nic víc, co bych mohl s vozem udělat, abych předku vozu pomohl. Už tak jsme na přední části auta měli hodně malý přítlak, což bylo možné pozorovat na našich rychlostech na rovinkách. Je to celkem frustrující, protože ve třetím tréninku jsme vypadali celkem slibně. Byli jsme šestí nejrychlejší a auto fungovalo dobře," povzdechl si Button.

Doporučujeme

Články odjinud