Pérez má pro příští rok několik možností

Pérez má pro příští rok několik možností

Sergio Pérez má podle svých slov několik možností z pohledu svého působení v příštím roce.

Mexičanovi na konci letošní sezóny formule 1 vyprší jeho smlouva s týmem Force India. Svou budoucnost přitom nechával otevřenou vzhledem k nejistotám, které panovaly ohledně budoucnosti týmu Force India.

Tento týden vzniklo konsorcium vedené otcem pilota Williamsu Lance Strolla Lawrencem, díky čemuž skončila nucená správa, do které se tým dostal kvůli svým finančním problémům.

Pérez pravděpodobně prodlouží smlouvu s Force Indií. Přiznal ale, že má také alternativní možnosti, kam by mohl zamířit.

„Mám to štěstí, že mám několik možností. Samozřejmě všichni chceme závodit v nejlepších dvou týmech - Ferrari nebo Mercedesu. Je ale velmi nepravděpodobné, že tam budu mít pro příští rok příležitost, musíte se proto podívat na to, co je nejlepší možností pro vaši budoucnost, kde můžete ukázat svůj talent,“ řekl Pérez.

„V posledních dvou letech jsem byl nejlepším ze zbytku světa v pořadí jezdců., chci se jen podívat, co je nejlepší možnost pro příští rok, u kterého týmu je volno, a pak se rozhodnu. Rozhodně počkám na to, co se stane tady, jelikož věřím, že tento tým má největší potenciál z týmů mimo nejlepší trojku.“

Pérez byl jedním z lidí, kteří poslali Force Indii do nucené správy. Mexičan přitom do týmu přináší silné sponzory, dá se proto předpokládat, že si svou sedačku udrží i v případě, že do týmu přijde Lance Stroll. V takovém případě by již nezbylo místo pro jeho současného týmového kolegu Estebana Ocona.

Pérez, který letos dojel třetí v Ázerbájdžánu, věří, že ohledně situace v týmu bude jasněji do konce letní přestávky.

„Rád bych viděl, co se stane v následujících týdnech, měsících, protože věřím, že je to skvělý tým. Nespěchám, protože vím, že jsem v dobré pozici. Ale čím dříve, tím lépe. Myslím, že teď během letní přestávky budu mít dobrou představu o tom, co se tu děje, a pak budu schopen se rozhodnout,“ dodal.

Foto: Getty Images / Mark Thompson

Doporučujeme

Články odjinud