Perez již má o své budoucnosti jasno

Perez již má o své budoucnosti jasno

Mexický pilot Sergio Perez tvrdí, že smlouvu pro rok 2019 má již podepsanou. Podle pilota týmu Racing Point Force India záleží pouze na zatím nejmenované stáji, kdy se rozhodne vydat prohlášení o jeho angažování.

Ještě před několika dny by se po takovémto prohlášení nejspíše spekulovalo, že se Sergio Perez dohodl na prodloužení kontraktu u svého současného zaměstnavatele, tedy stáje Force India. Poté ovšem Sky Sports vyrukoval s informacemi o tom, že osmadvacetiletý Mexičan vyjednává s McLarenem o možném comebacku do britského týmu.

Perez pro McLaren závodil v roce 2013, jeho nejlepším umístěním bylo páté místo v indické grand prix a celkově skončil v šampionátu na jedenáctém místě. Před sezónou 2014 poté přestoupil do Force India, kde působí dodnes.

Ze slov rodáka z Guadalajary, která adresoval novinářům v Monze, však spíše vyplývá, že se návrat do McLarenu konat nebude.

„Kdybych měl garantováno, že budu konkurenceschopný a kdybych věděl, že pracují podle připraveného projektu, tak proč ne,“ řekl o možném přestupu k McLarenu Perez.

„Musel bych ale znát detailněji jejich plány, musel bych lépe rozumět situaci uvnitř týmu.“

Pravděpodobněji se tak jeví Perezovo setrvání u Racing Point Force India, na jehož záchraně se osobně podílel.

„Není pochyb o tom, že tým ze sebe dostane to nejlepší,“ řekl o Force Indii v Monze.

„Naším cílem je být konkurenceschopným týmem v nadcházejících sezónách. Myslím, že je možné, abychom se v budoucnu dostali mezi tři nejlepší,“ neklade týmu Racing Point Force India jeho mexický pilot.

Z Mexičanových slov tak lze usuzovat, že nějakého velkého přestupového překvapení se u něj zřejmě před sezónou 2019 nedočkáme.

Foto: Getty Images / Charles Coates

Doporučujeme

Články odjinud